top of page
FREX KUVA 05.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

TUOTTEET

FREX vie makumatkalle aitojen makujen juurille - aikaan, jolloin ruoka oli puhdasta ja luonnon ehdoilla tuotettua. Tuotteidemme rustiikkisen ulkomuodon takaa paljastuu ainutkertaisen tasapainoinen maun, rakenteen ja ravintoaineiden kokonaisuus.

 

FREX-juuresten tuotantotapa pohjautuu maaperän parantamiseen vuoroviljelyllä ja peitekasveilla ilman fossiilisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Vuosikymmenten kehitystyön tuloksena syntyneessä ainutlaatuisessa hiiltä maahan sitovassa tuotantotavassamme tavoitellaan tilaa, jossa maaperän ravinteet kiertävät mahdollisimman luonnollisesti. Kaksi vuotta viljellään juureksia ja sen jälkeen kaksi vuotta kumppanikasveja, jotta maaperä olisi jälleen täynnä ravinteita juureksia varten. FREX-juuresten tuotantotapa vähentää niin hiilijalanjälkeä, lannoitepäästöjä kuin pohjavesivalumia. Näin ollen myös maataloutemme toimii ympäristön ehdoilla sitä vaalien ja jopa parantaen. 

 

Elävä, hyvin voiva maaperä tuottaa tutkitusti korkeat ravintoarvot ja sitä kautta juuresten ylivoimaisen hyvän, puhtaan maun ja kokkeja inspiroivan rakenteen.
 

 

FREX YLEISPERUNA

FREX yleisperuna (Soraya) sopii monipuolisesti ruoanvalmistukseen. Peruna soveltuu hyvin niin keittämiseen, paahtamiseen kuin keittoihin. Käytä yleisperunaa myös friteeraamiseen ja fondanttiin. Soraya taipuu myös jäätelöksi. 

FREX KIINTEÄ PERUNA

 

Kiinteä FREX (Annabella) soveltuu erityisen hyvin keittämiseen ja salaatteihin.  Perunassa on luonnostaan kosteutta, joka antaa erityistä mehevyyttä kiusauksiin ja gratiineihin.

FREX PUNAJUURI

 

Frex-punajuuret on kasvatettu samalla hiilinegatiivisella tuotantomenetelmällä kuin Frex-perunat. Niiden rakenne on kiinteä, mehukas ja rapsakka, maku raikas ja makea ja niistä puuttuu raudan ja mullan sivumaku. Makeutensa ansiosta ne sopivat hyvin myös jälkiruokien valmistukseen.

FREX KANANMUNAT

 

FREX on puhtaan maukas ja ravinnerikas kananmuna. Hyvän kananmunan makutulee laadukkaasta kananrehusta. Erityisessä kananrehussamme käytetään niitäsamoja raaka-aineita, joita kanat söivät ennen tehotuotantoa. Kanoille syötetty rehu sisältää kotimaista kauraa ja vehnää, hamppua, hernettä, porkkanaa ja camelinaa. Loppusilauksen antaa maissi.

Täyteläiset ja ruokaisat FREX-kananmunat ovat lattiakanalassa tuottuja munia. Käytännössä tuotantotapamme on pohjoisen ilmastoon sopeuteuttu free range-kanalan ja lattiakanalan välimuoto.

MYYNTI

sales@skabam.com

bottom of page