top of page

FREXIN TARINA

FREX Peltografiikka valkoinen.png

Idea suomalaisten juuresten viennistä alkoi itää jo 2000-luvun alussa. Promotoidessaan suomalaista ruokaa Keski-Euroopassa Tapio Knuuttila havahtui tuon tuosta siihen, että Suomessa on paljon hyviä tuotteita, joita ei markkinoida ulkomaille. Siitä alkoi jalkatyö. Kävimme maistattamassa paikallisilla suomalaisia tuotteita. Kyselimme kauppaketjuilta, kuluttajilta ja keittiömestareilta, mitä he haluavat. Näistä vastauksista syntyi Frexin tuoteperhe. Vuosien saatossa ajatukset alkoivat muotoutua toimivaksi kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena oli saada suomalaiset juurekset maailmalle ja samalla tuottaa puhdasta ruokaa myös suomalaisille.

Berliinissä 2019 tammikuussa pidetyille Grüne Woche -messuille toimme ensimmäisen valmiin tuotteemme, FREX-perunan. Palaute oli pitkälti sitä, mitä toivoimme. Ei ihme, sillä valoisassa Suomen kesässä kasvanut peruna on maukkaimmillaan. FREX-perunat viljellään yhdessä kumppanikasvien kanssa mikä sitoo typpeä ja hiilidioksidia maahan.

FREX-juureksilla on aito, rustiikkinen ulkonäkö. Tärkeintä niissä on herkullinen ja aito maku, joka vie aikaan ennen tehomaataloutta. Aikaan, jolloin ihminen eli harmoniassa ympäröivän luonnon kanssa, ja ruoka oli puhdasta, maukasta ja ekologisesti tuotettua.

Tästä Return to the Roots -ajatuksesta ovat syntyneet FREX-peruna ja muut FREX-juurekset. Niiden maku perustuu siihen, että olemme palanneet juurillemme. Menemme siis nykyaikaisin keinoin ajassa taaksepäin eli yhdistämme tämän päivän tietotaidon perinteisiin, luontoystävällisiin viljelymenetelmiin.

bottom of page