FREX KUVA 06.JPG

YRTTISET PERUNALATKET

Yrttiset perunalatket maistuvat vaikka välipalana! Rapeat perunapihvit syntyvät raastetusta FREX-perunasta, sipulista, yrteistä ja FREX-kananmunasta. Kaveriksi keitellään hilloa punaposkisista omenoista, ja koko komeus tarjoillaan samettisen pehmeän smetanan kera. Tästä ei välipala parane!

Perunaksi suosittelemme monipuolisesti ruoanvalmistukseen sopivaa FREX-yleisperunaa (Soraya).


Neljälle


800 g Frex-perunoita

1 pieni sipuli

1 dl yrttejä hienonnettuna, esim. basilikaa, persiljaa ja timjamia

1 Frex-kananmuna

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

öljyä ja voita paistamiseen


tarjoiluun smetanaa ja omenasosetta


Omenasose:

500 g kotimaisia omenoita

2 rkl vettä

1 dl sokeria

1 kanelitanko

Valmista ensin omenasose. Paloittele omenat siemenkota poistaen. Halutessasi voit kuoria omenat ensin. Mittaa omenat, vesi, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hillon poreilla, kunnes omenat ovat ihan pehmoisia, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista kanelitanko.


Yrttisiä perunalatkeja varten kuori ja raasta perunat ja sipuli. Hienonna yrtit. Riko Frex-kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää raastettu peruna ja sipuli sekä yrtit, sekoita hyvin. Mausta suolalla.


Kuumenna loraus öljyä ja lusikallinen voita pannulla. Lusikoi perunaseosta pannulle pieniksi keoiksi ja painele ne litteiksi. Paista molemmin puolin kauniisti ruskistuneiksi ja rapeiksi. Siirrä hetkeksi talouspaperille ennen tarjoilua. Tarjoile kuumat perunalatket smetanan ja omenasoseen kera.