FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

TORTILLA "LÄHTELÄ" A LA SAULI KEMPPAINEN


AINEKSET


1 kg Frex-perunaa ohuina viipaleina tai paloina

300 gr kasviksia pieninä viipaleina tai paloina (esim. sipulia, munakoisia, kesäkurpitsaa, parsaa ja paprikaa)

10 gr tuoretta basilikaa hienonnettuna

5 gr tuoretta rakuunaa hienonnettuna

5 gr valkosipulia hienonnettuna

500 gr eli koosta riippuen 10-12 kpl Frex-kananmunia

100 gr kevytmaitoa (1,5%)

12 gr suolaa

20 gr normaalisuolaista voita

Vähän mustapippuria myllystä tuoreena jauhettuna

5 gr / 1tl savustettua paprikajauhetta

500 ml rypsiöljyä


VALMISTUS


Pilko kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi tai paloiksi. Hauduta ne rypsiöljyssä kypsiksi. Jos perunaan tulee hiukan väriä se ei haittaa, pääasia on, että peruna kypsyy. Optimaalinen öljyn lämpötila on noin 150 astetta ja normaalilla keittolevyllä keitettäessä käytä voimakkuutta 7-8. Hauduta ja friteeraa myös pieneksi leikatut kasvikset samassa rypsiöljyssä. Laita kypsennyksen jälkeen perunat ja kasvikset siivilään ja anna liian öljyn valua niistä pois.


Valmista munamaito eli yhdistä munat ja maito, lisää joukkoon suola, savupaprikajauhe ja hienonnetut yrtit. Lämmitä uunin kestävää paistinpannua hieman, lisää voi ja anna sen sulaa paistinpannun pohjalle. Lisää pannulle peruna-kasvissekoitus ja kaada päälle munamaito hellästi sekoittaen. Laita paistinpannu esilämmitettyyn 180 asteiseen uunin ja paista alaosassa 10 minuuttia. Käännä tämän jälkeen pannua eri asentoon ja jatka paistamista vielä 12 minuuttia. Ota pois uunista ja anna levätä huoneenlämmössä 10 minuutin ajan. Leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi ja nauti. Tortilla on parhaimmillaan heti nautittuna, mutta sen voi myös jäähdyttää ja temperoida esimerkiksi mikrossa myöhemmin.