top of page
FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

TIEDOTE: FREX-TAPAHTUMA

Eurooppalaisten keittiömestareiden vierailu Suomessa 28.8-1.9.2022


19.9.2022


FREX toi Euroopan huipputason keittiömestareita, jakelijoita sekä toimittajia Belgiasta, Hollannista ja Saksasta Suomeen tutustumaan parhaisiin suomalaisiin ruokatuotteisiin sekä Suomeen laadukkaana maatalous- ja matkailumaana.


Tapahtuman isäntinä toimivat Skabam Oy:n Tapio Knuuttila ja Pia Tapio-Knuuttila.


TAPAHTUMAN TAUSTAA

Suomen luonto, maaperä, vesistöt ja ilmastolliset olosuhteet tarjoavat täysin uniikin toimintaympäristön tuotannolle mikä näkyy ja maistuu huippuammattilaisten kädenjälkenä tuotteissamme.


Halusimme näyttää mistä nämä tuotteet tulevat suomalaisten tuotteiden vientimarkkinoinnin tukena.


Suomi on huippuraaka-aineiden maa ja halusimme tapahtuman kautta tuoda esille suomalaista ruokaosaamista ja madaltaa Euroopan huippuravintoloiden kynnystä ottaa suomalaisia raaka-aineita testattavaksi ja mahdollisesti lisätä ne omiin valikoimiinsa.


Tapahtuman aikana toimme esille laajan kattauksen suomalaista elintarviketuotantoa. Viikon aikana useilla elintarvikealan toimijoilla oli tilaisuus esitellä omia tuotteitaan keittiömestareille, toimittajille ja jakelijoille ja ateriat Punkaharjulla tapahtuvan ohjelmaosuuden aikana valmistettiin kyseisten tuottajien raaka-aineista. Ohjelmaan osallistui eurooppalaisten elintarviketukkujen omistajia ja päätöksentekijöitä, joten jo viikon aikana päästiin tekemään tuotevalintoja heidän valikoimiinsa.


Vienti on yksi elintarvikealan keskeisistä kasvukeinoista ja elintarvikevienti pitäisikin saada yhä useamman yrityksen strategiseksi tahtotilaksi ja kasvun mahdollistajaksi.


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Halusimme tarjota mahdollisuuden myös muille toimijoille esitellä tuotteitaan ja luoda tärkeitä kontakteja viennin mahdollistamiseksi, jonka vuoksi halusimme tapahtumaan laajan kattauksen suomalaisia laaturuokatuotteiden yrityksiä.


Tapahtuman aikana vieraat saivat mahdollisuuden tutustua yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin. Mukana tapahtumassa oli Kouvolan lakritsi, Leipomo Rosten, Kyrö Distillery, Peltolan Juustola, Lignell & Piispanen, Suklaatehdas Dammenberg, kaupallinen kalastaja Marko Rahikainen , Takatalo & Tompuri, Kerimäen kalafile, Reinin Lihan Mallaspossu, Lapin Poro ja Riista, Dalla Valle ja Heirol.


Business Finlandin järjestämillä minimessuilla olivat muutaman yhteistyökumppanin lisäksi mukana myös Linkosuo, East Helsinki Trading 9si tyrnituotteilla, Ainoa Winery, Poikain parhaat, Jokilaakson Juusto, Sooci, Beanit, Apetit ja Kaavi Porcini.


Tapahtuman mahdollisti Maa- ja metsätalousministeriö, ulkoasiainministeriö ja Business Finland yhteistyössä Skabam Oy:n kanssa.


TAPAHTUMAN OHJELMA

Tapahtuman ohjelma oli mietitty tarkkaan. Tavoitteena oli esitellä vieraille mistä uniikit raaka-aineet tulevat ja millainen ilmasto ja maaperä ne mahdollistaa. Halusimme esitellä Suomea myös matkailumaana.


Tapahtuma sisälsi mm. Sauli Kemppaisen suunnittelemia menu-kokonaisuuksia, yhteistyöyritysten tuotteisiin tutustumista ja niiden maistelua, mm. vieraitamme ihastuttaneen jälkiruoan, jossa Peltola Blue -juusto oli yhdistetty Kouvolan lakritsin kastikkeeseen, sekä herkkuhetkiä luonnon helmassa. Veimme vieraat myös FREX-perunapellolle Kauhavalle lähes 80-vuotiaalla DC-3 OH-LCH koneella, maistelemaan Kyrö Distilleryn whiskyä ja giniä, kalastamaan Saimaalle, sienestämään Saimi Hoyerin johdolla sekä tietysti saunomaan suomalaisen vihdan kera. Tapahtuman kruunasi rapujuhlat, jossa pöytä notkui yhteistyökumppaneidemme herkuista tuttuun tapaan.


Suuri kiitos Hotelli Punkaharjulle ja sen emännälle Saimi Hoyerille, sekä tapahtuman esiintyjille Waltteri Torikalle ja Jukka Eskola Soul Triolle, jotka loivat ikimuistoisia hetkiä vieraillemme.


TAPAHTUMA MEDIASSA

Tapahtumasta lisää löydät mm. seuraavista medioista:Lisätietoja: info@skabam.com

Kommentare


bottom of page