FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

SAULI KEMPPAISEN TÄYTETYT FREX-KREPIT KELTUAISKASTIKKEELLA

Ohje 6:lle hengelle


VALKUAISKREPIT

470 GR FREX VALKUAISTA

30 GR FREX KELTUAISTA

10 GR AUBOCASSA OLIIVIÖLJYÄ

4 GR SUOLAA


KELTUAISKASTIKE

100 GR FREX KELTUAISTA

5 GR RAE DIJON SINAPPIA

5 GR SITRUUNANMEHUA

5 GR AUBOCASSA OLIIVIÖLJYÄ

1 GR TUORETTA RAKUUNAA

1 GR TUORETTA SITRUUNATIMJAMIA

1 GR SUOLAA

1 GR SOKERIA


KASVISPAISTOS

(300 GR KASVIKSIA / JUUREKSIA / YRTTEJÄ – esimerkki alla)

50 GR SIPULIA SUIKALEENA

50 GR TOMAATTIA SUIKALEENA

50 GR KESÄKURPITSAA SUIKALEENA

50 GR PAPRIKAA SUIKALEENA

50 GR FENKOLIA SUIKALEENA

50 GR FREX PERUNAA


Päälle juustoraastetta maun mukaan, esim. Gruyere, Mustaleima Emmental tai muu laadukas “vahva” juusto.


Alle 300 GR FREX PUNAJUURTA


VALMISTUS:

Yhdistä kreppien aineet ja paista pannulla krepit kypsiksi. Ei liian paksuja. Kääri rullalle, jätä rulla hiukan auki ja täytä kasvispaistoksella.


Kasvikset yksinkertaisesti paistetaan pannulla, mausta maun mukaan. Suositeltavaa on lisätä ainakin suolaa ja mustapippuria.


Valmista keltuaiskastike - sekoita kaikki kastikkeen aineet, yrtit niin hienoksi leikattuina kuin mahdollista. Näin ne “antavat” enemmän makua kastikkeeseen.


Raasta juustoa valmiiden täytettyjen kreppien päälle ja käytä niitä vielä uunissa muutama minuutti (175 astetta n. 4- 5 min), jotta krepit lämpeävät ja myös juusto temperoituu / sulaa.


Frex punajuuret voi marinoida ohuina siivuina viinietikalla, suolalla ja sokerilla jo edellisenä päivänä.


Punajuuret asetellaan valmiiden kreppien alle, eli ensimmäisenä lautaselle.Krepit punajuurien päälle ja kastike ympärille/viereen.