top of page
FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

PEKKA TERÄVÄN FREX-PERUNALAATIKKO

FREX-peruna sopii luontaisen makeutensa ja rakenteensa puolesta täydellisesti tämän joulun parhaimpaan perunalaatikkoon. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä FREX -yleisperunoita.


”FREX-peruna imee huokoisuutensa vuoksi makuja tavalla, joka tekee perunasta jokaisen kokin unelman. Siksi FREX on selvä valinta perunalaatikkoon.”


-Pekka Terävä, keittiömestari, Olo Group2 kg FREX jauhoisia tai -yleisperunoita

100 g voita

8 dl punaista maitoa

30 g vehnäjauhoja (glut. 30 g tattarijauhoja)

1 dl kermaa

suolaa ja muskottipähkinää

1-2 rkl siirappia

korppujauhoja tai ohueksi leikattuja perunaviipaleita1. Pese ja kuori FREX-perunat ja keitä perunat kypsiksi. Keitinveteen ei tarvitse lisätä suolaa.


2. Kaada keitinvesi pois ja lisää kattilaan suurin osa voista huoneenlämpöisenä. Paseeraa perunat tiheän siivilän läpi. Anna perunalumen jäähtyä hieman.


3. Lisää joukkoon 3 dl lämmintä punaista maitoa. Täydellinen lämpötila perunaseokselle on 60 astetta.


4. Sekoita huolellisesti joukkoon puolet jauhoista. Laita kattila kannen kanssa 60 asteiseen uuniin imeltymään ja anna imeltyä puoli tuntia. Sekoita sen jälkeen joukkoon loput jauhot. Tämän jälkeen jatka imeltämistä vielä useampi tunti, vähintään 3 tuntia.


5. Lisää joukkoon kerma ja loput maidot, kunnes seos on sopivan löysä.


6. Mausta oman maun mukaan suolalla. Mausta varovasti myös raastetulla muskottipähkinällä. Voit lisätä joukkoon siirappia, jos sose ei ole tarpeeksi makea.


7. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Jätä vuokaan reilusti tilaa, jotta perunalaatikko ei kiehu yli. Laita vielä halutessasi päälle korppujauhoja tai ohueksi leikattuja perunaviipaleita. Voit lisätä myös hieman voita.


8.Paista laatikkoa vielä kaksi tuntia 150 asteessa.
bottom of page