FREX KUVA 06.JPG

PERUNAGNOCCHIT SIENIEN KERA

Neljälle


Perunagnocchit:

500 g Frex Soraya-yleisperunoita

2 dl vehnäjauhoja (mieluiten hienoja jauhoja, kuten pizzajauhoja)

1 Frex-kananmuna

1 tl suolaa

¼ tl muskottipähkinää


Lisäksi:

1 l suppilovahveroita tai kantarelleja

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

kourallinen rucolaa

mustapippuria

Manchego-juustoa (lampaanmaitojuustoa) tai muuta voimakasta juustoa


Valmista ensin perunagnocchit. Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne mahdollisimman kuumina. Muussaa perunat esimerkiksi perunamuussinuijan avulla. Anna jäähtyä. Sekoita perunasoseen joukkoon jauhot ja muna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.


Jaa taikina kahtia ja suojaa toinen puolisko kuivumiselta keittiöpyyhkeellä. Muotoile toisesta puolikkaasta pitkä sormen paksuinen pötkylä ja leikkaa siitä parin sentin paloja. Paina paloihin haarukalla kuvio.


Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi, mausta se suolalla. Keitä gnocchit parissa erässä. Gnoccheille riittää kahden minuutin keittoaika. Valuta gnocchit ja jätä sivuun odottamaan.


Putsaa sienet ja laita ne pannulle. Paista sienistä enimmät nesteet pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle voin kanssa. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pannulle myös gnocchit ja paista niitä muutama minuutti harvakseltaan sekoitellen, jotta ne saavat kauniin paistopinnan. Sekoita lopuksi joukkoon rucola.


Viimeistele gnocchiannokset mustapippurilla ja raastetulla tai kuorimaveitsellä vuollulla Manchego-juustolla.