FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

PAAHDETUILLA FREX-PERUNANKUORILLA MAUSTETTU VANILJAMOUSSE, PERUNALETTUJA, RAPEAA PERUNAA


Helsinkiläisen W30-ravintolan keittiömestari Simo Pietarisen jälkiruokaresepti Frex-perunasta ja -kananmunista.


Paahdetuilla perunankuorilla maustettu vaniljamousse, sitruunaverbenakinuskia ja marinoitua punaherukkaa. Perunalettuja, rapeaa perunaa ja sitruunaverbenajäätelöä


Perunankuori maito

200g Perunankuori paahdettu

200g Täysmaito


Kiehauta maito ja lisää perunankuoret. Anna maustua 1h ja siivilöi


Paahdetuilla perunankuorilla maustettu vaniljamousse

100g Perunamaitoa

20g Sokeria

10g Maizenaa

2 Liivatelehteä

50g Tomusokeria

300g Kuohukermaa


Sekoita keskenään perunamaito, sokeri ja maizena. Keitä, kunnes maizena on suurustanut maidon ja lisää joukkoon liotettu liivate. Lisää tomusokeri ja anna jäähtyä noin 30 asteiseksi ja kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada muotteihin ja jäädytä. Halutessasi voit kasata annoksen myös tarjoilukulhoon.


Sitruunaverbenakinuski

100g Kuohukermaa

100g Sokeria

10g Normaalisuolaista voita

10g Sitruuna verbenaa


Paahda sokeri kattilassa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi. Kiehauta toisessa kattilassa kerma ja lisää joukkoon verbena. Anna maustua hetki ja siivilöi. Lisää kerma ja keitä metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski sakenee. Lisää voi


Marinoitua punaherukkaa

50g Sokeria

50g Vettä

50g Punaherukkaa


Kiehauta sokeri ja vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada herukoitten päälle. Anna marinoitua minimissään 2 tuntia.


Perunalettu

250g Perunamuussia

150g Täysmaitoa

1kpl Frex-muna

1dl Vehnäjauhoa

20g Sokeria

Ripaus suolaa

Öljyä paistamiseen


Sekoita raaka-aineet keskenään ja laita pursotinpussiin tai pieneen nokkapulloon. Kuumenna pannu kuumaksi öljyn kanssa ja pursota pieniä lettuja pannulle. Anna kypsyä hetki ja käännä.


Rapeaa perunaa

1kpl Frex-perunaa

Tomusokeria


Kuori peruna ja siivuta ohuita siivuja. Kuumenna öljy kattilassa ja frittaa perunat rapeiksi. Anna jäähtyä hetki ja tomuta tomusokerilla


Verbenamaito

300g Täysmaitoa

20g Sitruunaverbenaa


Kiehauta maito ja lisää verbena. Anna maustua 1h ja siivilöi


Sitruunaverbenajäätelö

300g Verbenamaitoa

200g Kermaa

25g Glukoosia

6kpl Frex-keltuaista

125g Sokeria


Kiehauta maito, kerma, glukoosi ja sokeri. Lisää keltuaiset sekoituskulhoon.

Kaada kuuma seos keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen. Kypsennä vesihauteessa, kunnes lämpötila on 82c. Siivilöi.


Kokoa annos.