FREX KUVA 06.JPG

JUUSTOINEN PERUNAKEITTO PIPARJUURITWISTILLÄ

Neljälle


1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna

600 g Frex Soraya-yleisperunaa

1 iso kesäkurpitsa (n. 500 g)

2 rkl öljyä

8 dl kasvislientä

200 g sulatejuustoa

½ ruukkua persiljaa

½ sitruunan mehu

suolaa ja mustapippuria


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuori ja paloittele perunat, paloittele myös kesäkurpitsa.


Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja piparjuuri ja kuullota vielä hetki. Lisää perunat ja kesäkurpitsat ja kaada niiden perään kasvisliemi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljakseen noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.


Hienonna persilja ja lisää siitä suurin osa sulatejuuston kanssa kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta sitruunan mehulla ja pippurilla, lisää myös suolaa tarvittaessa.


Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.