FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

PEKKA TERÄVÄN FREX-PERUNARISOTTO

Miltä kuulostaa FREX-perunarisotto neljälle? Poimi tästä talteen maukas ohje!


4 kpl FREX kiinteää perunaa

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 dl kanalientä

30 g kaviaaria tai kotimaista muikunmätiä

1 dl kermaa

50 g voita

50 g mascarpone tuorejuustoa

1 puntti ruohosipulia

Suolaa, mustapippuria, parmesaania, valkoviiniä, öljyä ja timjamia


  1. Leikkaa perunat neljästä kulmasta laatikon malliseksi. Leikkaa perunat sen jälkeen pituus- ja poikittaissuunnassa 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi. Huuhtele hetken aikaa juoksevan veden alla.

  2. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja hienonna hienoksi. Lisää kattilaan öljy ja sipulit ja kuullota pehmeäksi.

  3. Lisää sipulin joukkoon perunakuutiot sekä voi ja jatka kuullottamista. Lisää tilkka valkoviiniä ja jatka kuullottamista kunnes viini on haihtunut.

  4. Lisää kanaliemi ja mausteet. Sekoita massaa koko ajan puukauhalla samalla varmistaen, että nestettä on sopivasti. Lisää joukkoon kerma ja jatka sekoittamista kunnes peruna on kypsää.

  5. Lisää lopuksi mascarpone tuorejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Tarkista maku! Risoton tulee olla löysää.

  6. Kokoa annos lautaselle, raasta parmesaania risoton päälle ja viimeistele kaviaarilla tai muikunmädillä. Tarjoile annos!