top of page
FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

FREX-Innovaatiokilpailu

18.5.2022


MISTÄ ON KYSE?

FREX-innovaatiokilpailun tarkoituksena on kehittää FREX-perunoista, -kananmunista ja -punajuurista uusia kansainvälisen tason ruokainnovaatioita. Kilpailussa haetaan vahvaa innovatiivisuutta FREX-raaka-aineiden käytöstä yhdistettynä alueellisiin tai kansainvälisiin raaka-aineisiin.


Kilpailun järjestää Skabam Oy pääyhteistyökumppaninaan Kespro Oy.


KILPAILUUN OSALLISTUMINEN

Kilpailuun voivat osallistua kokin tai suurtalouskeittiön ammatillisen koulutuksen saaneet tai henkilöt, joilla on useamman vuoden työkokemus ammattikeittiöstä.


Kilpailun ilmoittautumisaika alkaa 18.5 ja loppuu 30.9.2022.

Ilmoittaudu kilpailuun tämän linkin kautta: FREX-innovaatiokilpailun ilmoittautumislomake


Kaikille ilmoittautuneille ilmoitetaan lokakuun aikana, milloin FREX-aloituspakkaukset toimitetaan tai ne ovat noudettavissa Kespron noutotukuista. Kespro toimittaa omien jakelukanaviensa kautta veloituksetta FREX-aloituslaatikon, jossa on FREX-perunoita, -kananmunia ja -punajuuria.


Karsintavaiheessa reseptit pitää tehdä kahdeksalle henkilölle ja arvioinnissa painotetaan tekniikkaa ja innovatiivisuutta, ulkonäköä sekä makua. Reseptiikka sekä kuvat annoksista pitää jättää kilpailun järjestäjille viimeistään 30.11.2022 mennessä sähköpostiosoitteeseen info@skabam.com. Tämän jälkeen tuomaristo valitsee finaaliin enintään 12 osallistujaa.


Finaaliin päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti maanantaihin 31.12.2022 mennessä. Tammikuussa 2023 järjestettävässä finaalissa kilpailijat valmistavat kolme annosta (alku-, pää- ja jälkiruoka). Karsintaan osallistunut annos pitää olla yksi näistä. Finaalin kokkausaika on viisi tuntia.


TUOMARISTO

Kilpailussa on 6 tuomaria. Mukana ovat Pekka Terävä ja Sauli Kemppainen, joka toimii päätuomarina. Tuomaristoon tulee myös yksi kansainvälinen keittiömestari. Tuomarityöskentelyssä tullaan huomioimaan tekniikka, innovatiivisuus, maku ja ulkonäkö.


PALKINNOT

Kaikki finalistit saavat Heirolin tuotepalkintoja. Kilpailun voittaja saa gourmetmatkan Italiaan kahdelle sisältäen illallisen kolmen tähden ravintolassa sekä mielenkiintoisia tapaamisia.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

FREX-innovaatiokilpailun-säännöt
.pdf
Download PDF • 61KB

Lisätietoja: info@skabam.com

bottom of page