top of page
FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

FREX-Innovaatiokilpailu

TIEDOTE

Julkaisuvapaa heti


16.2.2023


FREX-innovaatiokilpailun finaali kokoaa ravintola-alan huippuammattilaiset Helsingin Konepajalle 5.3.2023 – tuomaristossa komea kaarti Michelin-kokkeja


Ravintola-alan ammattilaiset ottavat toisistaan mittaa kilpailussa, jossa etsitään kansainvälisen tason ruokainnovaatiota suomalaisista superraaka-aineista eli FREX-perunoista, -punajuurista sekä -kananmunista.


Hiilinegatiivisesti tuotettuja sekä maultaan ja rakenteeltaan ylivertaisia FREX-tuotteita käytetään jo yli sadassa Michelin-ravintolassa ympäri Eurooppaa. Maamme arvostetuimmat ruoka-alan ammattilaiset kokoontuvat näiden supertuotteiden äärelle sunnuntaina 5.3.2023 klo 9–17 tähtikokki Sauli Kemppaisen vastikään avattuun Atelier7-ravintolaan Helsingin Konepajalle.


FREX-innovaatiokilpailussa etsitään paitsi uusia käyttötapoja FREX-perunoille, -punajuurille sekä -kananmunille, myös kansainvälisen tason ruokainnovaatiota ja reseptejä. Maailmalla menestystä niittäneen ja Hell’s Kitchenistäkin muistetun Kemppaisen ohella tuomaristossa nähdään kolme muuta kovan luokan Michelin-kokkia: Pekka Terävä, Erik Mansikka sekä Simo Raisio.


Syksyn karsinnoista tiensä finaaliin selvittäneet kilpailijat loihtivat viiden kokkaustunnin aikana niin alku-, pää-, kuin jälkiruoan kuudelle henkilölle: tuomarinelikon ohella kaksi onnekasta yleisöstä pääsee maistelemaan annoksia. Kokit saivat karsintavaiheessa valita, millä annoksella he kilpailevat pääpalkinnosta eli kahden henkilön gurmeematkasta Eurooppaan. Kaksi muuta annosta he valmistavat yllätyskorin sisältämistä raaka-aineista, jotka paljastetaan kokeille ja yleisölle vasta kilpailupaikalla klo 9. Kilpailijoiden annokset nostetaan tuomaristolle maisteltavaksi klo 15-16 välillä ja kilpailun tulokset julkistetaan klo 17 mennessä.


”Tuomaristo kiinnittää erityistä huomiota FREX-tuotteiden ja muiden raaka-aineiden kokonaisvaltaiseen käyttöön. Lisäksi arvostelemme annosten innovatiivisuutta – makua ja ulkonäköä unohtamatta”, päätuomari Kemppainen painottaa.


Gurmeematka sisältää mielenkiintoisia tapaamisia eurooppalaisten ruoka-alan ammattilaisten kanssa. Kaikki finalistit saavat myös Heirolin tuotepalkintoja. FREX-innovaatiokilpailu järjestetään yhteistyössä pääyhteistyökumppani Kespron ja Heirolin sekä Atelier7:n kanssa.Suomalaisen ruokaosaamisen nostaminen on sydämen asia


Kesprolla on Suomen laajin foodservice-alan tukkuvalikoima. Asiakkaat voivat tilata haluamansa tuotteet suoraan Kespronet-verkkokaupasta. Kattava logistiikka- ja jakeluverkosto takaa, että tilatut tuotteet saapuvat nopeasti ja varmasti perille. Lisäksi Kespron noutotukut palvelevat ympäri maan.


Kespro on foodservice-alan edelläkävijä. FREX-innovaatiokilpailu mahdollistaa kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden sekä Suomen keittiöammattilaisten osaamisen esille tuomisen.


”Haluamme olla kaikin tavoin edistämässä ja kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria. Kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden ja suomalaisen ruokaosaamisen nostaminen maailmankartalle on meille sydämen asia”, kertoo Kespron osto- ja myyntijohtaja Tuula Leino.


Keskeistä Kespron toiminnassa on asiakaslähtöisyys. Laaja valikoima tarjoaa asiakkaille liikeideaan sopivat tuotteet ja raaka-aineet vaivattomasti yhden tilauskanavan kautta. Samalla Kespro mahdollistaa pienille tuottajille helpon tavan saavuttaa yhdellä kertaa ison asiakasjoukon.


”FREX-tuotteet ovat kotimainen innovaatio, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo pidemmän aikaa. FREX-tuotekonsepti edustaa vastuullisuutta, tuotteen makua ja kotimaisen maatalouden osaamista. Ne ovat asioita, jotka ovat myös Kesprolle tärkeitä” Leino täsmentää.Vaatimus korkeasta laadusta ja ympäristövastuusta yhdistää


Keittiövälineitä valmistuttava perheyritys HEIROL on mukana kilpailussa, koska FREXin arvoissa ja hiilinegatiivisessa tuotantotavassa molemmilla yrityksillä on paljon yhteistä. Kumppaneita yhdistävät vaatimukset korkeasta laadusta sekä tuotteiden myrkyttömyydestä.

”Pinnoitteemme ovat keraamisia ja laadukkaita ja siksi myös pitkäikäisiä. Tämä on ruoan valmistuksen näkökulmasta sekä helpottavaa että ekologista”, HEIROLin perustaja ja toimitusjohtaja Rolf Moborg sanoo.

Tammikuussa 2022 HEIROL allekirjoitti ympäristöjärjestö ChemSecin No To PFAS -liikkeen aloitteen ensimmäisenä suomalaisena toimijana. Sen pyrkimyksenä on vähentää ja lopulta kieltää käytöstä ”ikuisiksi kemikaaleiksi” kutsutut yhdisteet, jotka ovat luonnossa hajoamattomia.

”Nelilapsisessa perheessämme olemme oppineet ruoan puhtausvaatimuksen lisäksi selvittämään, että ruoanlaittovälineet ovat myrkyttömiä niin meille kuin ympäristölle. Tämä periaate on myös HEIROLin tuotteissa. Tuotteemme ovat PFAS-vapaita tuotannosta lopputuotteeseen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia”, Moborg tähdentää.


LISÄTIETOJA


Tapio Knuuttila, p. 045 330 9808 tapio.knuuttila@skabam.com

Comentários


bottom of page