FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

PEKKA TERÄVÄN FREX CRÈME BRÛLÉE VERIAPPELSIINISORBETILLA

Ohje neljälle



Crème brûlée


1125 g kuohukermaa

600 g maitoa

210 g sokeria

375 g FREX-kananmunan keltuaista

1 kpl vanilijatanko

  1. Lisää kattilaan kerma, maito ja sokeri ja kiehauta ainekset. Jäähdytä massa.

  2. Yhdistä massa vatkattuihin keltuaisiin. Kuori vaahto ja siivilöi seos.

  3. Laita siivilöity seos kertakäyttöisiin foliovuokiin ja kypsennä 89-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes massa on hyytynyt kupissa.


Veriappelsiinisorbetti


1000 g maitoa

300 g sokeria

1000 g veriappelsiinimehua/pyreetä

150 g limeä

1 kpl verigreippi

  1. Lisää kattilaan maito sekä sokeri ja kiehauta ainekset.

  2. Jäähdytä massa.

  3. Lisää massaan veriappelsiinimehu ja limemehu ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi.

  4. Laita massa pakastimeen ja anna jäätyä.

  5. Ota massa juuri ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja aja cutterissa pehmeäksi.

  6. Kuori verigreippi ja leikkaa veitsellä greipin lihasta lohkoja. Tarjoile annos crème brûléen, verigreippilohkojen ja sorbetin kera.