FREX KUVA 06.JPG

BOMBAYN PERUNAT

Bombayn perunoissa maistuu Intia! Lähde makumatkalle ja upota FREX-perunat intialaisiin makuihin! Kotiin leviää huumaava tuoksu, kun pannulle heitetään valkosipulia, inkivääriä, garam masalaa, korianterinsiemeniä, juustokuminaa ja kurkumaa yhdessä kypsiksi keitettyjen FREX-perunoiden kanssa.


Perunaksi suosittelemme monipuolisesti ruoanvalmistuksen sopivaa FREX-yleisperunaa (Soraya). Myös kiinteä FREX-peruna (Jazzy tai Annabelle) toimii hyvin!


Neljälle

800 g Frex-perunoita

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä raastettuna

2 tomaattia

2 rkl öljyä

2 tl garam masala -mausteseosta

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl juustokuminaa jauhettuna

½ tl kurkumaa jauhettuna

suolaa

½ sitruunan mehu

tuoretta chiliä

turkkilaista jogurttia

tuoretta korianteria

Pese Frex-perunat hyvin ja kuori ne halutessasi. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hieman ja halkaise peruant pituussuunnassa.


Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele tomaatit. Laita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tomaatti tehosekoittimeen ja surauta kastikkeeksi.


Kuumenna öljy pannulla ja kuullota garam masalaa, korianterinsiemeniä, juustokuminaa ja kurkumaa hetken aikaa. Lisää perunat ja sekoita hyvin. Paista perunoita harvakseltaan käännellen, kunnes niissä on kiva paistopinta. Kaada tomaattikastike pannulle ja paista perunoita välillä sekoitellen, kunnes nesteet ovat haihtuneet.


Mausta bombayn perunat suolalla ja sitruunan mehulla. Tarjoile perunat tuoreen hienonnetun chilin, turkkilaisen jogurtin ja tuoreen korianterin kera.