top of page
FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

8 HYVÄÄ SYYTÄ SYÖDÄ PERUNAA

Teksti: Sanna Mansikkamäki @perunakirja

  1. PERUNA ON HALPAA JA RIITTOISAA. Peruna on kaikkien saatavilla. Sitä löytyy jokaisesta ruokakaupasta ja vaihtoehtoja erilaiseen ruoanvalmistukseen löytyy. Peruna on todella edullista ja riittoisaa kokattavaa. Frex-perunoita löydät kiinteänä perunana, jauhoisena perunana ja yleisperunana. Tarkkemmin ottaen eri Frex-lajikkeita ovat Jazzy, Annabelle, Siikli, Noblesse ja Soraya.

  2. PERUNA ON SUOMALAINEN RAAKA-AINE. Suomessa myytävä ruokaperuna on pääasiassa kotimaista. Ostamalla kotimaisia raaka-aineita tuet suomalaista maataloutta. Ostamalla Frex-perunoita, voit olla varma, että lautasellasi on hyvää suomalaista perunaa.

  3. PERUNA ON LISÄAINEETON JA TURVALLINEN. Peruna on aitoa tavaraa. Siinä ei ole lisäaineita eikä sitä ole käsitelty mitenkään. Perunassa maistuu turvallisuus, arki ja pysyvyys. Se on suomalaisen ruokakulttuurin kivijalka. Ostaessasi Frex-ruokaperunaa, voit olla varma, että saat kotimaista ja laadukasta ruokaa. Pakastealtaan perunatuotteiden alkuperä ei välttämättä ole suomalainen, joten suosi kotimaista. Frex-perunaan voit luottaa.

  4. PERUNA ON KEVYTTÄ JA RASVATONTA SEKÄ LISÄKSI MAIDOTON JA GLUTEENITON. Peruna on kevyttä ja rasvatonta, siinä on vähemmän energiaa kuin bataatissa, pastassa tai riisissä. Perunassa ei ole mitään ylimääräistä ja se on gluteeniton.

  5. PERUNA ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ. Ympäristönäkökulmasta tarkasteltuna peruna on ympäristöystävällistä ruokaa. Perunalla on todella pieni hiilijalanjälki. Se on energiatehokasta ravintoa. Peruna on esimerkiksi yksi säästeliäimpiä ravintokasveja tuottamiseen tarvittavan veden suhteen. Perunaa viljellään Suomessa runsaasti ja peruna on lähiruokaa. Pitkään kehitteillä ollut Frex-peruna syntyi, kun tuotannossa keskityttiin perinteisiin viljelymenetelmiin. Ravinteikas ja biologisesti aktiivinen maaperä sekä vuoroviljely takaavat ravitsemuksellisesti korkealaatuisen sadon ja hiovat perunan maun huippuunsa. Frex-perunan tuotantotapa sitoo hiiltä maaperään: prosessissa hyödynnetyt kumppanuuskasvit sitovat itseensä hiilidioksidia.

  6. PERUNASSA ON PALJON RAVINTOAINEITA. Perunassa on huomattavat määrät muun muassa kuitua, B-vitamiinia ja runsaasti C-vitamiinia. Kuorineen syödyssä perunassa on enemmän ravintoaineita kuin kuoritussa. Lisäksi perunassa on natriumia, magnesiumia, kalsiumia, fosforia, sinkkiä, jodia, seleeniä, kuparia, foolihappoa, niasiinia, A-, E- ja K-vitamiineja. Frex-perunassa mineraalit ja hivenaineet ovat mukavasti kohollaan. Frex-perunat ovat myös hyviä B-vitamiinien lähteitä.

  7. PERUNAN SYÖMINEN TUO MIELIHYVÄÄ. Peruna on lohturuokaa, joka tekee hyvän olon. Hyvä ruoka, parempi mieli! Hyvänmakuisen ruoan syöminen tuottaa hyvän olon tunnetta koko kehoon.

  8. LAJIKKEITA ON ERILAISIA. Älä jumitu vain yhteen tuttuun perunaan, vaan osta erilaisia lajikkeita aina mahdollisuuden mukaan ja maistele niitä. Saatat yllättyä, kuinka monipuolinen makuareena sinulle avautuukaan. Frex-irtoperunan kohdalla tarkista aina, että lajike on mainittu ja käyttötarkoitus. Jos näin ei ole, kysy sitä kauppiaaltasi.

Peruna taipuu monenlaisiin ruokiin. Se on kiitollinen maustettava ja sen voi valmistaa monella tavalla. Peruna on niitä harvoja raaka-aineita, jotka esimerkiksi uppopaistamisen jälkeen maistuvat vielä itselleen ja säilyttävät oman tunnusomaisen makunsa.Comments


bottom of page