FREX KUVA 06.JPG
frex_logo_valkoinen_vihreällä_pohjalla

KESÄPERUNAT A LA SAULI KEMPPAINEN

AINEKSET


FREX-perunoita

FREX-kananmunia

Voita

Suolaa

Yrttejä, rakuunaa ja salviaa


VALMISTUS


Keitä Frex-perunat ensin kypsiksi juureksilla maustetussa vedessä. Sen jälkeen anna niiden jäähtyä ja halkaise kahtia. Savusta jokunen minuutti leikkuupuoli ylöspäin niin, että perunat saavat hyvän värin pintaan. Lopuksi paista voissa kummaltakin puolelta.


Tarjoile lisukkeena Frex-kananmunaa. Keitä munia kuusi minuuttia, että keltuainen jää juoksevaksi. Erottele keltuainen valkuaisesta ja lisää siihen suola. Joukkoon voi lisätä yrtteinä myös rakuunaa sekä salviaa. Sekoita keltuaismassa tasaiseksi. Pilko valkuainen pieneksi ja laita savustettujen perunan puolikkaiden päälle. Kaada keltuaiskastike vielä koko komeuden päälle ja sitten vaan herkuttelemaan!